%
HEIKESE KERK TILBURG ALLE GLAS-IN-LOOD RAMEN IN EEN PUZZEL SAMEN VASTGELEGD
De Sint Dionysiuskerk ofwel de Heikese kerk te Tilburg was de oude kerk van Mgr. Joannes Zwijsen. Die pastoor, later bisschop en aartsbisschop, was van groot belang voor Tilburg en de katholieken in Nederland. Deze kerk is de oudste katholieke kerk van Tilburg. Omdat de middeleeuwse kerk bouwvallig was, werd in 1827 een begin gemaakt met de bouw van de huidige kerk. De kerk werd gebouwd in een neoclassicistische stijl als een driebeukige hallenkerk. Ontworpen door architect J. Backx, onder toezicht van waterstaatsingenieur FW Conrad. Dat is vooral zichtbaar in het prachtige, rijke interieur. De zware zuilen met Ionische kapitelen en kroonlijsten, die de wanden scheiden van het gewelf, worden verbonden door bogen. Om de druk op de zijmuren niet te groot te maken, is een licht houten tongewelf ontwerp, dat is gestuukt. Daarom was het ook mogelijk grote glas-in-lood ramen aan te brengen. De indeling van deze ramen is neogotisch.  (Bron monumententilburg.nl)

€ 9,95* listing.beforeListPrice € 21,95* listing.afterListPrice

%
OUD TILBURG IN ANSICHTKAARTEN IN EEN MODERNE LEGPUZZEL
“TILBURG IN KLEUR” met extra GRATIS BOEK  Maar een oplage van 200 puzzels dus ben er vlug bij!  GEEN VERZENDKOSTEN!  Gebaseerd op het boek “Tilburg in kleur 1900-1930” van Ronald Peeters,  dit boek ontvang je GRATIS bij de puzzel, toegevoegd in de doos, legpuzzel van 1000 stukjes met de afmeting van 65 X 44 cm (gedrukt op 1.5 mm karton). De mooiste ingekleurde ansichtkaarten tussen 1900 en 1930. Met een boekproductie van de bekende Tilburger schrijver Ronald Peeters.

Inhoud: 1

€ 9,95* listing.beforeListPrice € 21,95* listing.afterListPrice

%
RIJSBERGEN "ONS DORPJE" EEN MODERNE ANSICHTEN LEGPUZZEL
Geen verzendkosten!Een unieke puzzel (1.5 mm karton gedrukt) op maat gemaakt voor het dorpsgidsen collectief Rijsbergen (Ad de Klerk, Piet Utens en Toine Graumans)  Rijsbergen ons dorpje met de 6 bezienswaardigheden, monumenten, van Rijsbergen in een ansichtenkaarten verwerkt.

€ 9,95* listing.beforeListPrice € 21,95* listing.afterListPrice

Tip
Vintage-serie 001 Legpuzzel Vergane glorie museum gesloten 1000 stukjes
Vintage-serie 001 Legpuzzel Vergane glorie museum gesloten 1000 stukjesLegpuzzel 001 in de vintage-serie. Voor het BN DeStem legden we het gesloten museum vast, waarbij ook de foto werd gemaakt waarop deze puzzel is gebaseerd. Productinformatie:• Soort: Legpuzzel • Aantal stukjes: 1000 • Afmeting: 68x44 centimeter • Materiaal: karton 1,9 millimeter dik • Kleur: veelkleurig • Producent: Pix4Profs Over het museum: Etten-Leur, Op 20 november 2017 staat er een artikel in BN DeStem met als kop "Museum nog één keer te zien, collectie te koop, koper moet alles meenemen." Het museum van wijlen Frans Buiks was nog twee zaterdagen open om zijn levenswerk te aanschouwen. Het krantenartikel kunt u bij de foto's zien. Die zaterdag was ik er om de foto te maken van vrijwilliger Toon Nooren, die er 20 jaar als vrijwilliger was, die voor die 2 zaterdagen dat het nog open was de zaak runde. Ikzelf was enthousiast, maar vooral over de hoek waar vele, vele heiligenbeelden en schilderijtjes hingen en waren, verloren in een hoek, geteisterd door weer en wind in een gebouw dat al een tijdje niet meer verwarmd werd. Over Pix4Profs: Pix4Profs is een bedrijf van eigenaar Jan Stads; een fotodatabase, uitgeverij en online winkel. Het fotopersbureau verzorgt de fotografie voor diverse edities van De Persgroep (DPG Media). In de fotodatabase staat beeldmateriaal van alle opdrachten voor de kranten, externe klanten, alle beelden uit de uitgegeven boeken, beelden uit vrije opdrachten en archiefbeelden van oa de vredesbeweging, de gemeenten Dongen, Loon op Zand, Waalwijk staan ​​opgeslagen. Verder de portfolio en workshop-beelden van de clubleden Fotoclub Pix4Profs. Deze database werkt als archief voor de grote klanten, maar ook als vrije database voor nieuwe klanten en externe geïnteresseerden. De uitgeverij is vooral gericht op maatschappijgerichte boeken, puzzels en spellen. In de online winkel winkel.pix4profs.nl vind je onder andere de foto's uit de database, de boeken, maar ook heel veel kunst, puzzels, gezelschapsspellen en woondecoratie. De winkel wordt steeds aangevuld met nieuwe items, zowel producten van Pix4Profs als van andere creatieve ondernemers.

Inhoud: 1

€ 19,95*

Tip
Vintage-serie 002 Legpuzzel Bloemetjesbehang. 1000 stukjes
Vintage-serie 002 Legpuzzel Bloemetjesbehang. 1000 stukjesEen tijd geleden legden we voor dagblad BN DeStem een mooi vintage huis vast. Opvallend? Jazeker, een mooi bloemetjesbehang met daarop een zilveren hertje als hoeder van de wei.Productinformatie:• Soort: Legpuzzel• Aantal stukjes: 1000• Afmeting: 68x44 centimeter• Materiaal: karton 1,9 millimeter dik• Kleur: veelkleurig• Producent: Pix4ProfsOver de foto:Voor BN DeStem waren we in een mooi huis, ingericht in vintage-stijl, met dit zeer opvallende behang. Toen was het gewoon een mooie foto, nu een leuk onderwerp voor een puzzel! Over Pix4Profs:Pix4Profs is een bedrijf van eigenaar Jan Stads; een fotodatabase, uitgeverij en online winkel. Het fotopersbureau verzorgt de fotografie voor diverse edities van De Persgroep (DPG Media). In de fotodatabase staat beeldmateriaal van alle opdrachten voor de kranten, externe klanten, alle beelden uit de uitgegeven boeken, beelden uit vrije opdrachten en archiefbeelden van oa de vredesbeweging, de gemeenten Dongen, Loon op Zand, Waalwijk staan ​​opgeslagen. Verder de portfolio en workshop-beelden van de clubleden Fotoclub Pix4Profs.Deze database werkt als archief voor de grote klanten, maar ook als vrije database voor nieuwe klanten en externe geïnteresseerden.De uitgeverij is vooral gericht op maatschappijgerichte boeken, puzzels en spellen.In de online winkel winkel.pix4profs.nl vind je onder andere de foto's uit de database, de boeken, maar ook heel veel kunst, puzzels, gezelschapsspellen en woondecoratie. De winkel wordt steeds aangevuld met nieuwe items, zowel producten van Pix4Profs als van andere creatieve ondernemers.

€ 17,95*

Vintage-serie 003 Legpuzzel De jachtkamer van koning Willem II. 1000 Stukjes
Vintage-serie 003 Legpuzzel De jachtkamer van koning Willem II. 1000 StukjesLegpuzzel 003 in de vintage-serie. Voor het Brabants Dagblad legden we landgoed Dongewijk in Tilburg vast, waarbij ook de foto werd gemaakt waarop deze puzzel is gebaseerd. De kamer werd in de tijd van koning Willem II gebruikt als jachtkamer, onder andere door deze koning.Productinformatie: • Soort: Legpuzzel • Aantal stukjes: 1000 • Afmeting: 68x44 centimeter • Materiaal: karton 1,9 millimeter dik • Kleur: veelkleurig • Producent: Pix4Profs Over de jachtkamer: Jachthuis Bredaseweg 600 Tilburg, op landgoed Dongewijk, dat oorspronkelijk in bezit was van koning Willem II. Een landgoed waar ooit de koning jaagde. De huidige bewoners, Ad en Ine Somers leven niet alleen in het gebied waar Willem II jachtpartijen zich afschermen, ze wonen zelfs in het jachthuis van de koning https://krant.bd.nl/titles/brabantsdagblad/6208/publications/15615/pages/34 Het Brabants Dagblad schreef op 6 september 2022 een stuk over het huidige landgoed met de huidige bewoners, bovenstaand een link naar dat verhaal. Over Pix4Profs: Pix4Profs is een bedrijf van eigenaar Jan Stads; een fotodatabase, uitgeverij en online winkel. Het fotopersbureau verzorgt de fotografie voor diverse edities van De Persgroep (DPG Media). In de fotodatabase staat beeldmateriaal van alle opdrachten voor de kranten, externe klanten, alle beelden uit de uitgegeven boeken, beelden uit vrije opdrachten en archiefbeelden van oa de vredesbeweging, de gemeenten Dongen, Loon op Zand, Waalwijk staan ​​opgeslagen. Verder de portfolio en workshop-beelden van de clubleden Fotoclub Pix4Profs. Deze database werkt als archief voor de grote klanten, maar ook als vrije database voor nieuwe klanten en externe geïnteresseerden. De uitgeverij is vooral gericht op maatschappijgerichte boeken, puzzels en spellen. In de online winkel winkel.pix4profs.nl vind je onder andere de foto's uit de database, de boeken, maar ook heel veel kunst, puzzels, gezelschapsspellen en woondecoratie. De winkel wordt steeds aangevuld met nieuwe items, zowel producten van Pix4Profs als van andere creatieve ondernemers.

Inhoud: 1

€ 17,95*

%
Tip
ZUSTER VAN LIEFDE TILBURG, UNIEKE GLASINLOOD RAMEN IN EEN UNIEKE PUZZEL!
Jaren geleden maakte Pix4Profs voor de Zusters van Liefde een reportage over en van hun grote kapel op de Oude Dijk. De Glas-in-lood ramen die ik toen maakte verwerkte in in een legpuzzel.Informatie over de puzzel: Grote Kapel Oude Dijk.  Achter de muren van het Moederhuis aan de Oude Dijk in Tilburg gaat een prachtige grote kapel schuil. Deze neogotische kapel werd ingewijd in 1857. Tien jaar geleden is dit Rijksmonument hersteld.De kapel is de zusters dierbaar. Tijdens hun opleiding als postulant en novice kwamen de zusters er meermalen per dag om te uitgenodigd en gezamenlijk de Eucharistie te vieren. De meeste zusters hebben hier hun eeuwige geloften afgelegd. Tot op de dag van vandaag komen zusters in de kapel om te bidden en te vieren. Glas-in-loodramen In de kapel zijn verschillende afbeeldingen van de patroonheiligen van de congregatie terug te vinden: Onze Lieve Vrouw, Moeder van Barmhartigheid en St. Vincentius a Paulo. Het daglicht schijnt door de lange spitsboogramen die alle voorzien zijn van zeer gedetailleerde uitgewerkte voorstellingen in glas-in-lood. Deze zijn mogelijk door de zusters Hun namen zijn verwerkt. Op de foto's de overhandiging van de unieke legpuzzel door Nienke Stads (Pix4Profs) aan Zusters Mariette van de congregatie Zusters van Liefde in de Oude Dijk te Tilburg.

Inhoud: 1

€ 9,95* listing.beforeListPrice € 21,95* listing.afterListPrice