ZUSTER VAN LIEFDE TILBURG, UNIEKE GLASINLOOD RAMEN IN EEN UNIEKE PUZZEL!

€ 9,95*

% listing.beforeListPrice € 21,95* listing.afterListPrice (54.67% bespaard)
Inhoud: 1

Direct beschikbaar, levertijd 1 - 3 werkdagen

Productnummer: SW10035
Productinformatie "ZUSTER VAN LIEFDE TILBURG, UNIEKE GLASINLOOD RAMEN IN EEN UNIEKE PUZZEL!"
Jaren geleden maakte Pix4Profs voor de Zusters van Liefde een reportage over en van hun grote kapel op de Oude Dijk. De Glas-in-lood ramen die ik toen maakte verwerkte in in een legpuzzel.
Informatie over de puzzel:
Grote Kapel Oude Dijk.  Achter de muren van het Moederhuis aan de Oude Dijk in Tilburg gaat een prachtige grote kapel schuil. Deze neogotische kapel werd ingewijd in 1857. Tien jaar geleden is dit Rijksmonument hersteld.
De kapel is de zusters dierbaar. Tijdens hun opleiding als postulant en novice kwamen de zusters er meermalen per dag om te uitgenodigd en gezamenlijk de Eucharistie te vieren. De meeste zusters hebben hier hun eeuwige geloften afgelegd.
Tot op de dag van vandaag komen zusters in de kapel om te bidden en te vieren.
Glas-in-loodramen
In de kapel zijn verschillende afbeeldingen van de patroonheiligen van de congregatie terug te vinden: Onze Lieve Vrouw, Moeder van Barmhartigheid en St. Vincentius a Paulo. Het daglicht schijnt door de lange spitsboogramen die alle voorzien zijn van zeer gedetailleerde uitgewerkte voorstellingen in glas-in-lood. Deze zijn mogelijk door de zusters Hun namen zijn verwerkt.
Op de foto's de overhandiging van de unieke legpuzzel door Nienke Stads (Pix4Profs) aan Zusters Mariette van de congregatie Zusters van Liefde in de Oude Dijk te Tilburg.

0 van 0 beoordelingen

Geef een beoordeling!

Deel uw ervaringen met het product met andere klanten.