Filter

Tip
"BOEK en LEGPUZZEL IN EEN KOOP! PAARDenKRACHT werknemers met vier benen"
"BOEK en LEGPUZZEL IN EEN KOOP! PAARDenKRACHT werknemers met vier benen"  ZONDER VERZENDKOSTEN! bij een bestelling van 2 of meer puzzels / producten in een koop worden de overige verzendkosten geretourneerd!Nicolle Christiaanse is een paardenvrouw en als auteur gespecialiseerd op hippisch gebied. Jan Stads is een topfotograaf met een voorliefde voor volkscultuur. Een combinatie die geleide heeft tot dit exclusieve boek over paarden en cultuur.Het aantal beroepen voor paarden is legio. Ze zetten zich in als arbeiders, therapeuten, artiesten en ordehandhavers. Met paardenkracht verlopen werkzaamheden vlot een eenvoudig. Via het paard houdt de baas contact met de natuur en krijgt de arbeid rust en diepgang. Het werk wordt op een milieuvriendelijk manier gedaan, die weinig schade toebrengt aan de omgeving. Zijn sociale en communicatieve vaardigheden maken van het paard een geboren therapeut. Zijn aanwezigheid en aandacht helpen een cliënt ontspannen en zichzelf (her)ontdekken. Vanwege zijn gratie en innemende karakter is een optredend paard een plezier om naar te kijken. Paarden zijn gewilde artiesten en shows waarin zij een rol spelen worden bezocht. Zijn trouw en tomeloze inzet maken het paard tot een gewilde strijdmakker. Zowel in het leger als bij de politie kennen zij een uitstekende staat van dienst als het ondersteunen in de strijd en handhaving van de orde. Is tegenwoordig het werken met paarden een vrijwillige keuze van een selecte groep, vroeger compleet de vierbenige werknemers een onmisbaar deel uit van de samenleving. De afhankelijkheid van hun samenwerking en de waardering voor hun inzet kwam tot gemaakt in traditionele tradities. Een aantal van deze tradities is blijven bestaan. Deels als meer attractie, maar er is zeker; het paard wordt gevierd als gewaardeerde levensgezel en rustpunt in het drukke dagelijkse bestaan.

Inhoud: 2

€ 29,95*

Tip
"ENGELENSCHARE, EEN NIEUWE NOVELLE VAN HANS VAN DRIEL"
Novelle Engelenschare is verschenen, een fictief verhaal gebaseerd op mijn zeereis naar Spitsbergen in juni 2022. Opwinding en diepe teleurstelling: de ijsbeer  Op het expeditieschip de Herakles onderneemt Sam met ruim 100 anderen een zeereis naar het hoge Noorden op zoek naar de ongerepte natuur. Tijdens de reis wordt de sfeer onrustig. Natuur en techniek keren zich tegen hen. Sam begint te twijfelen of de hemel op aarde wel bestaat.........tot hij een engel ontmoet.Na een academische loopbaan debuteerde Hans van Driel (1952) met de verhalenbundel Trage man. Een zeereis naar Spitsbergen vormde de inspriratie voor deze novelle.

Inhoud: 1

€ 11,45*

%
Tip
"WE ZIJN VOOR NIEMAND BANG" UNIEKE COLUMNS VAN EEN UNIEKE CLUB
€19,95 inclusief verzendkostenHUIS VAN PAPIER 750 pagina's anekdotes, roddels, waarheden, onwaarheden opgetekend door sportjournalist Wilber Hack, in 3 pockets die in een koop worden geleverd! De supporters van Willem II voelen zich sinds een paar jaar nauw verbonden met de prachtige Netflix-serie 'La Casa de Papel'. Dat is niet zo gek. Zoals in het  voetbal draait het ook in de serie om het geld en het goud, mogelijkheden en  prijzen. Zijn de hoofdrolspelers op het doek een professor, Tokio, Denver en Rio,  voor Willem II zijn trainers en plaatsen als Manchester, Tblisi, Sevilla, Moskou,  Monaco en Niederkörn van grote betekenis. Die markeren de Europese campagnes van de Tilburgse club.Een spandoek met de rode overall en het masker dat in 'La Casa de Papel' gedragen wordt, een paar jaar geleden de KingSide achter het doel, over  de volle lengte. Het 'En we zijn voor niemand bang' is een fraaie vertolking van  het 'Bella Ciao', het imponerende lijflied van de Spaanse serie. Het is inmiddels  tweede clublied van Willem II geworden. Na de aftrap haken de supporters  in, zetten aan voor het 'niet de beste, wel de gekste' en staat Willem II eigenlijk  al met 1-0.Uit die financiële liefde voor serie en club is het idee om in  het jaar van het 125-jarig bestaan ​​een drieluik te maken over de historie. Bijna  veertig jaar volg ik Willem II beroepsmatig, eerst voor het Brabants Dagblad en  tegenwoordig voor De Telegraaf. Het gaat deze keer niet om een ​​zware verhandeling. Het boek is geen verhaal van de eerste motivator Gerard de Ruiter  met zijn fraaie snor, tot doelman Robbin Ruiter sterft bij Willem II zijn snurk.Het gaat om anekdotische verhalen uit de ziel van de club. De ruim 150 verhalen  zijn in de drie boeken wel zo van  de tijdsgeest en van wat allemaal goed en fout is gegaan. De laatste veertig  jaar staan ​​centraal.Willem II verdient het. Al is het maar omdat Nederlands grootste voetballer ooit, Johan Cruijff, zich tot twee keer toe voor het behouden van de club  heeft geïntensiveerd. In 1973 speelt hij op Tilburgse bodem zijn laatste wedstrijd  in het shirt van Ajax voor hij naar Barcelona vertrekt. Ajax heeft net zijn derde  Europa Cup gewonnen en komt naar Tilburg waar geld ingezameld moet worden. Tien jaar later spreekt hij op de Heuvel de Tilburgers toe en roept ze deze  keer op om ervoor te zorgen dat de club kan blijven voortbestaan. (stukje uit het voorwoord van schrijver Wilber Hack)

Inhoud: 3

€ 19,95* € 29,95*

Boek: LIEFDE BE-LEVEN in ons universum IS ONZE LEVENSREIS
Boek: LIEFDE BE-LEVEN in ons universum IS ONZE LEVENSREISEen boek van kunstenaar Willy Koenen, Connecting-Art.Verbindingsverhaal voor groeiende verbinding & geluk:Leven is ons gegeven, maar waarvoor? Zoekend naar zin en het verlangen om gelukkig te zijn, kwam deze vraag. Maar ook vragen zoals:  Als Leven geen toeval is, is er dan een bestemming voor ons mens zijn en wat is mijn deel hieraan?  Als Liefde onze Bron is, waarom is er dan zoveel ellende en verdeeldheid in ons leven?  Als God Liefde is, kan God dan wel Schepper zijn van Leven en ons leven? Ons leven, onze wereld, leek chaotisch en verdeeld en hier ontsprong mijn zoektocht naar verbinding. De verbinding is ontstaan door onderscheid te onderkennen tussen Liefde & Leven waarin wij Liefde be-leven. In dit verschil ligt de reden van ons bestaan en het verlangen naar verbinding. Er ontstond een beeld waarin Liefde, Leven en ons leven één is. Leven waarin wij worden uitgedaagd om te leven vanuit onze Kracht en samen Liefde werkelijkheid laten zijn en mogen be-leven voor ieders geluk. Liefde zijn is onze bestemming, dat is voor iedere ziel onontkoombaar. Ik nodig je van harte uit, in deze verbeeldingswereld van verbindende kunst & scheppende gedachten.  Productinformatie: • Soort: Boek, hard cover• Aantal bladzijdes: 104• Afmeting: 21,5 x 21,5 centimeter • Uitgeverij: eigen beheerOver Willy Koenen: Willy schilderde in zijn 22e levensjaar het doek ‘Hoop’, waarin Licht hem houvast gaf om te bewegen in een donkere wereld. Twintig jaar later ging hij ‘stil staan’, om in harmonie te kunnen leven in deze wereld. Hij schilderde driemaal ‘zijn leven’: leven zoals het op dat moment voor hem was, zijn geestelijk leven en het leven dat hij zou wensen. Dit proces bracht dat hij Liefde in zichzelf ontdekte en gelijktijdig in de ander. Maar deze Liefde riep ook vragen op. Zijn innerlijke drang om te begrijpen werd sterker en hij koos ervoor het creatieproces aan te gaan, om (belevings) werelden te verbinden tot één. Het bracht hem vertrouwen in het Leven en ons mens zijn. Dit verbindingsverhaal deelt hij om beweging naar groeiende verbinding te verlichten. Vanuit Connecting-Art ontstond er een beeld waarin Liefde, Leven en ons leven één is. Leven waarin wij worden uitgedaagd om te leven vanuit onze Kracht en samen Liefde werkelijkheid laten zijn en mogen be-leven voor ieders geluk. Liefde zijn is onze bestemming, dat is voor iedere ziel onontkoombaar.Dit verbindingsverhaal bracht hem vertrouwen in het Leven en ons mens zijn. Hij deelt dit in de vorm van een boek, met licht-kunst en overwegingen, om beweging naar groeiende verbinding te verlichten.

Inhoud: 1

€ 23,23*

%
DEZE JONGEN GERARD VAN MAASAKKERS "TOTNOGTOE"
Gerard van Maasakkers groeide in de afgelopen ruim 40 jaar uit tot een van de bekenste Brabantse zangers. Maar ook buiten onze provinciegrenzen maakte hij naam.  Zijn leven, zijn liedjes zijn carrière in woord en beeld in dit fantastische boek. Het biografisch boek, dat is gevormd door Peter van Casteren, is rijk geïllustreerd met foto's van de zanger. Die foto's naast een impressie van het leven en de carrière van Gerard van Maasakkers (tot 2009) ook een prachtig tijdsbeeld van de verschillende perioden die in het boek worden opgesteld.Auteurs: Joost Goutziers en Jeroen Ketelaars

Inhoud: 1

€ 7,95* € 24,95*

%
Tip
HET NIEUWSTE EN MODERNSTE SCHOOLGEBOUW VAN BRABANT HET CAMBREUR COLLEGE!
Dit unieke boek van 220 pagina's, tegen een UNIEKE FEESTMAANDEN verkoopprijs van € 9.80. 110 pagina's met de bouw in beeld door foto's van Jan Stads en als u het boek omdraait 110 pagina's verleden en beschreven door vele, nieuwe, oude foto's, gevonden tijdens de sloop van het oude gebouw, van oud studenten, leraren en bewoners van de gemeente Dongen.Cambreur College: van verleden tot toekomst, een boek vol foto's en herinneringen!Dongen 21 sept. 2021 - Ontdek het moderne nieuwe schoolgebouw, het ontstaan ​​vanaf grondwerk tot interieur. Een modern boek met twee kanten: de nieuwbouw en het verleden, van de oudbouw en de studenten / leerlingen in historische foto's.

€ 8,90* € 19,95*

Tip
MILA EN EEFJE EEN KINDERBOEK OVER DE NOBELE HOEVE
Mila en Eefje zijn twee meisjesvarkens en wonen samen met hun vrouwtje Margarit en andere dieren op de gezellige boerderij “De Nobele Hoeve”. Ze beleven elke dag weer nieuwe leuke dingen. Mila is een beetje verlegen en Eefje is een echte knorkous! “De Nobele Hoeve” is opgedragen aan Vanity (paard), Djodjo (hond) en Hope (varken). "zij braken mijn hart open en dankzij hun is deze plek geboren" woorden van Margarit Gerrits. Meer weten en lezen over de stichting: www.denobelehoeve.nl

€ 11,95*