Tip
"ENGELENSCHARE, EEN NIEUWE NOVELLE VAN HANS VAN DRIEL"
Novelle Engelenschare is verschenen, een fictief verhaal gebaseerd op mijn zeereis naar Spitsbergen in juni 2022. Opwinding en diepe teleurstelling: de ijsbeer  Op het expeditieschip de Herakles onderneemt Sam met ruim 100 anderen een zeereis naar het hoge Noorden op zoek naar de ongerepte natuur. Tijdens de reis wordt de sfeer onrustig. Natuur en techniek keren zich tegen hen. Sam begint te twijfelen of de hemel op aarde wel bestaat.........tot hij een engel ontmoet.Na een academische loopbaan debuteerde Hans van Driel (1952) met de verhalenbundel Trage man. Een zeereis naar Spitsbergen vormde de inspriratie voor deze novelle.

Inhoud: 1

€ 11,45*

Tip
Boek: LIEFDE BE-LEVEN in ons universum IS ONZE LEVENSREIS
Boek: LIEFDE BE-LEVEN in ons universum IS ONZE LEVENSREISEen boek van kunstenaar Willy Koenen, Connecting-Art.Verbindingsverhaal voor groeiende verbinding & geluk:Leven is ons gegeven, maar waarvoor? Zoekend naar zin en het verlangen om gelukkig te zijn, kwam deze vraag. Maar ook vragen zoals:  Als Leven geen toeval is, is er dan een bestemming voor ons mens zijn en wat is mijn deel hieraan?  Als Liefde onze Bron is, waarom is er dan zoveel ellende en verdeeldheid in ons leven?  Als God Liefde is, kan God dan wel Schepper zijn van Leven en ons leven? Ons leven, onze wereld, leek chaotisch en verdeeld en hier ontsprong mijn zoektocht naar verbinding. De verbinding is ontstaan door onderscheid te onderkennen tussen Liefde & Leven waarin wij Liefde be-leven. In dit verschil ligt de reden van ons bestaan en het verlangen naar verbinding. Er ontstond een beeld waarin Liefde, Leven en ons leven één is. Leven waarin wij worden uitgedaagd om te leven vanuit onze Kracht en samen Liefde werkelijkheid laten zijn en mogen be-leven voor ieders geluk. Liefde zijn is onze bestemming, dat is voor iedere ziel onontkoombaar. Ik nodig je van harte uit, in deze verbeeldingswereld van verbindende kunst & scheppende gedachten.  Productinformatie: • Soort: Boek, hard cover• Aantal bladzijdes: 104• Afmeting: 21,5 x 21,5 centimeter • Uitgeverij: eigen beheerOver Willy Koenen: Willy schilderde in zijn 22e levensjaar het doek ‘Hoop’, waarin Licht hem houvast gaf om te bewegen in een donkere wereld. Twintig jaar later ging hij ‘stil staan’, om in harmonie te kunnen leven in deze wereld. Hij schilderde driemaal ‘zijn leven’: leven zoals het op dat moment voor hem was, zijn geestelijk leven en het leven dat hij zou wensen. Dit proces bracht dat hij Liefde in zichzelf ontdekte en gelijktijdig in de ander. Maar deze Liefde riep ook vragen op. Zijn innerlijke drang om te begrijpen werd sterker en hij koos ervoor het creatieproces aan te gaan, om (belevings) werelden te verbinden tot één. Het bracht hem vertrouwen in het Leven en ons mens zijn. Dit verbindingsverhaal deelt hij om beweging naar groeiende verbinding te verlichten. Vanuit Connecting-Art ontstond er een beeld waarin Liefde, Leven en ons leven één is. Leven waarin wij worden uitgedaagd om te leven vanuit onze Kracht en samen Liefde werkelijkheid laten zijn en mogen be-leven voor ieders geluk. Liefde zijn is onze bestemming, dat is voor iedere ziel onontkoombaar.Dit verbindingsverhaal bracht hem vertrouwen in het Leven en ons mens zijn. Hij deelt dit in de vorm van een boek, met licht-kunst en overwegingen, om beweging naar groeiende verbinding te verlichten.

Inhoud: 1

€ 23,23*

De Leurse slager
Boek De Leurse slager door Frank Hultermans. Op 11 januari 1898 wordt in de Oostpolder, onder het Brabantse dorp Leur, het lichaam gevonden van Adriana 'Jaan' Smits. Al snel is duidelijk dat de jonge dienstbode op gruwelijke wijze om het leven is gebracht. De gemeente Etten en Leur is maandenlang in de ban van deze bizarre moordzaak. Het onderzoek naar de moord, in het anders zo rustige dorpje Leur, wordt breed uitgemeten in de landelijke pers. Al snel vallen de verdenkingen op een slager uit het dorp. Maar is hij ook de daadwerkelijke moordenaar, of heeft hij slechts de schijn tegen zich? Wat was het motief van de moordenaar? Wie waren de maar liefst 62 getuigen die werden opgeroepen voor de dagenlange rechtzaak? En welk levenspad bewandelde de moordenaar na zijn jarenlange detentie?De Leurse slager reconstrueert het waargebeurde verhaal aan de hand van honderden pagina's uit het originele strafdossier. Ook schetst het boek een goed beeld van het dorp Leur aan het einde van de 19e eeuw. Productinformatie:• Soort: Boek, soft cover• Aantal bladzijdes: 174• Afmeting: 24 x 17 centimeter• Uitgeverij: eigen beheer• Publicatie augustus 2023Over Frank Hultermans:Frank Hultermans (1982) woont al zijn hele leven op de Leur. In zijn vrije tijd duikt hij graag in de archieven om nog meer te weten te komen over de geschiedenis van zijn geliefde dorp. Dit leidde onder meer tot Leurse geschiedenissen, het boek dat hij in 2022 samen met twee medeauteurs publiceerde. Ook onderhoudt hij de Facebookpagina De Leurenaar, verzamelt hij oude foto's en ansichtkaarten van Leur en is hij actief binnen de stichting Adriaan van Bergen

€ 15,00*

RON DIRVEN - VANWEGE VINCENT
Vincent van Gogh werd onafgebroken geïnspireerd door zijn geboortestreek West-Brabant; door de natuur en het eenvoudige boerenleven. Het Vincent van GoghHuis heeft de afgelopen tien jaar bijna 150 kunstenaars uit verschillende windstreken, zowel jonge talenten als gevestigde namen, uitgenodigd om een tijdlang te werken op de geboorteplek van Van Gogh om zich door de sfeer van deze plaats te laten inspireren. De uitkomsten van deze residenties zijn bijzonder divers. Iedereen vindt weer een ander aspect uit het leven en werk van Van Gogh om op te reageren. Tot op de dag van vandaag volgen ze in zijn voetsporen en brengen ze hommage aan de kunstenaar uit Zundert. Vanwege Vincent komen zij tot nieuwe kunst. In Vanwege Vincent wordt teruggekeken naar de tien jaar dat in Zundert dit AiR (Artist in Residence) programma loopt. De bijdragen van de kunstenaars, fotografen, filmers, schrijvers en vormgevers die deelnamen aan het programma laten zien dat Vincent van Goghs invloed op de kunsten nog altijd groot is. Auteur(s) : Ron Dirven Uitgeverij: Uitgeverij Wbooks ISBN : 9789462584761 Taal : Nederlands Uitvoering : Hardcover Aantal pagina's : 224 Verschijningsdatum : december 2021 Gewicht : 1382 Afmetingen : 289 x 238 x 23 mm. Thema : Portretten en zelfportretten in kunst; Schilderen en schilderijen Over Ron Dirven: Ron Dirven (Etten-Leur, 1962) studeerde van 1986 tot 1991 schilderkunst aan de kunstacademie Sint Joost in Breda. Tijdens zijn studie hield hij zich vooral bezig met het zelfportret. Daarna werkte hij als curator, eerst bij het Breda's Museum en daarna bij het Vincent van GoghHuis in Zundert. In de luwte van deze activiteiten bleef hij schilderen. Jarenlang maakte hij natuurstudies. Hij toonde ze nooit op tentoonstellingen. Zo verzamelden zich honderden werken op papier in zijn atelier. Pas na jaren publiceert hij een selectie van zijn werken.

Inhoud: 1

€ 19,95*