WE ZIJN VOOR NIEMAND BANG

€ 24,95*

Inhoud: 3
Productnummer: SW10027
Productinformatie "WE ZIJN VOOR NIEMAND BANG"
VOORVERKOOPPPRIJS TOT 10 DECEMBER € 24,95, DAARNA €29,95 LEVERING VANAF 25 NOVEMBER
HUIS VAN PAPIER VOORVERKOOP 750 pagina's anekdotes, roddels, waarheden, onwaarheden opgetekend door sportjournalist Wilber Hack, in 3 pockets die in een koop worden geleverd!
De supporters van Willem II voelen zich sinds een paar jaar nauw verbonden met de prachtige Netflix-serie ‘La Casa de Papel’. Dat is niet zo gek. Zoals in het voetbal draait het ook in de serie om het geld en het goud, mogelijkheden en prijzen. Zijn de hoofdrolspelers op het doek een professor, Tokio, Denver en Rio, voor Willem II zijn trainers en plaatsen als Manchester, Tblisi, Sevilla, Moskou, Monaco en Niederkörn van grote betekenis. Die markeren de Europese campagnes van de Tilburgse club.
Een spandoek met de rode overall en het masker dat in ‘La Casa de Papel’ gedragen wordt, sierde een paar jaar geleden de KingSide achter het doel, over de volle lengte. Het ‘En we zijn voor niemand bang’ is een fraaie vertolking van het ‘Bella Ciao’, het imponerende lijflied van de Spaanse serie. Het is inmiddels het tweede clublied van Willem II geworden. Na de aftrap haken de supporters in, zetten aan voor het ‘niet de beste, wel de gekste’ en staat Willem II eigenlijk al met 1-0.
Uit die gepassioneerde liefde voor serie en club is het idee ontstaan om in het jaar van het 125-jarig bestaan een drieluik te maken over de historie. Bijna veertig jaar volg ik Willem II beroepsmatig, eerst voor het Brabants Dagblad en tegenwoordig voor De Telegraaf. Het gaat deze keer niet om een zware verhandeling. Het boek is geen verhaal van de eerste motivator Gerard de Ruiter met zijn fraaie snor, tot doelman Robbin Ruiter die bij Willem II zijn snor drukt.
Het gaat om anekdotische verhalen uit de ziel van de club. De ruim 150 verhalen zijn in de drie boeken wel zo gerangschikt dat ze een goed beeld geven van de tijdsgeest en van wat er allemaal goed en fout is gegaan. De laatste veertig jaar staan centraal.
Willem II verdient het. Al is het alleen maar omdat Nederlands grootste voetballer ooit, Johan Cruijff, zich tot twee keer toe voor het behoud van de club heeft ingespannen. In 1973 speelt hij op Tilburgse bodem zijn laatste wedstrijd in het shirt van Ajax voor hij naar Barcelona vertrekt. Ajax heeft net zijn derde Europa Cup gewonnen en komt naar Tilburg waar geld ingezameld moet worden. Tien jaar later spreekt hij op de Heuvel de Tilburgers toe en roept ze deze keer op om ervoor te zorgen dat de club kan blijven voortbestaan. (stukje uit het voorwoord van schrijver Wilber Hack)

0 van 0 beoordelingen

Geef een beoordeling!

Deel uw ervaringen met het product met andere klanten.