"WE ZIJN VOOR NIEMAND BANG" UNIEKE COLUMNS VAN EEN UNIEKE CLUB

€ 19,95*

% € 29,95* (33.39% bespaard)
Inhoud: 3

Verzendkostenvrij

Productnummer: SW10027
Productinformatie ""WE ZIJN VOOR NIEMAND BANG" UNIEKE COLUMNS VAN EEN UNIEKE CLUB"
€19,95 inclusief verzendkosten
HUIS VAN PAPIER 750 pagina's anekdotes, roddels, waarheden, onwaarheden opgetekend door sportjournalist Wilber Hack, in 3 pockets die in een koop worden geleverd!
De supporters van Willem II voelen zich sinds een paar jaar nauw verbonden met de prachtige Netflix-serie 'La Casa de Papel'. Dat is niet zo gek. Zoals in het  voetbal draait het ook in de serie om het geld en het goud, mogelijkheden en  prijzen. Zijn de hoofdrolspelers op het doek een professor, Tokio, Denver en Rio,  voor Willem II zijn trainers en plaatsen als Manchester, Tblisi, Sevilla, Moskou,  Monaco en Niederkörn van grote betekenis. Die markeren de Europese campagnes van de Tilburgse club.
Een spandoek met de rode overall en het masker dat in 'La Casa de Papel' gedragen wordt, een paar jaar geleden de KingSide achter het doel, over  de volle lengte. Het 'En we zijn voor niemand bang' is een fraaie vertolking van  het 'Bella Ciao', het imponerende lijflied van de Spaanse serie. Het is inmiddels  tweede clublied van Willem II geworden. Na de aftrap haken de supporters  in, zetten aan voor het 'niet de beste, wel de gekste' en staat Willem II eigenlijk  al met 1-0.
Uit die financiële liefde voor serie en club is het idee om in  het jaar van het 125-jarig bestaan ​​een drieluik te maken over de historie. Bijna  veertig jaar volg ik Willem II beroepsmatig, eerst voor het Brabants Dagblad en  tegenwoordig voor De Telegraaf. Het gaat deze keer niet om een ​​zware verhandeling. Het boek is geen verhaal van de eerste motivator Gerard de Ruiter  met zijn fraaie snor, tot doelman Robbin Ruiter sterft bij Willem II zijn snurk.
Het gaat om anekdotische verhalen uit de ziel van de club. De ruim 150 verhalen  zijn in de drie boeken wel zo van  de tijdsgeest en van wat allemaal goed en fout is gegaan. De laatste veertig  jaar staan ​​centraal.
Willem II verdient het. Al is het maar omdat Nederlands grootste voetballer ooit, Johan Cruijff, zich tot twee keer toe voor het behouden van de club  heeft geïntensiveerd. In 1973 speelt hij op Tilburgse bodem zijn laatste wedstrijd  in het shirt van Ajax voor hij naar Barcelona vertrekt. Ajax heeft net zijn derde  Europa Cup gewonnen en komt naar Tilburg waar geld ingezameld moet worden. Tien jaar later spreekt hij op de Heuvel de Tilburgers toe en roept ze deze  keer op om ervoor te zorgen dat de club kan blijven voortbestaan. (stukje uit het voorwoord van schrijver Wilber Hack)

0 van 0 beoordelingen

Geef een beoordeling!

Deel uw ervaringen met het product met andere klanten.