Panoramapuzzel PAARDenKRACHT, de Garnalenvissers. 500 Stukjes

€ 9,99*

% listing.beforeListPrice € 17,65* listing.afterListPrice (43.4% bespaard)
Inhoud: 1

Direct beschikbaar, levertijd 1 - 3 werkdagen

Productnummer: SW10057
Productinformatie "Panoramapuzzel PAARDenKRACHT, de Garnalenvissers. 500 Stukjes"
Panoramapuzzel PAARDenKRACHT, de Garnalenvissers. 500 Stukjes. Vernieuwde uitgave 1,9 mm dik karton! 
Zie ook de combi-aanbieding op deze site met het boek PAARDenKRACHT:
Nicolle Christiaanse is een paardenvrouw en auteur gespecialiseerd in hippisch gebied. Jan Stads is een topfotograaf met een voorliefde voor volkscultuur. Een combinatie die geleid heeft tot dit exclusieve boek over paarden en cultuur. Daaruit hebben we een van de mooiste platen gezocht om een ​​spectaculaire panorama legpuzzel van maar liefst 80 cm breed en 40 cm  hoog te maken.

Productinformatie:
• Soort: Legpuzzel in panorama-vorm
• Aantal stukjes: 500
• Afmeting: 40x80 centimeter
• Materiaal: karton 1,9 millimeter dik
• Kleur: veelkleurig
• Producent: Pix4Profs

Over de garnalenvisserij
De garnaalvisserij te paard is een ambacht waarbij met behulp van een Brabants/Belgisch trekpaard op garnalen gevist wordt. De vissers gaan een paar keer per week met paard en net de zee in, namens de wintermaanden. Het vissen duurt zo'n drie uur: half uur voor tot half uur na laagtij. Het paard stapt tot aan de borst door het water, parallel met de kust. Men gebruikte een trechtervormig net (7 x 10 meter) dat door twee zijdelingse planken opengehouden wordt. Gezien dit net een enorme trekkracht vereist, worden hiervoor Brabantse trekpaarden ingezet. Een ketting slaapt over het zand en veroorzaakt schokgolven waardoor de garnalen opspringen en in het net terechtkomen.Om het half uur wordt het vissen onderbroken om terug naar het strand te gaan, het net te legen en de vangst te zeven. De garnaaltjes komen terecht in de korven langs de weerzijden van het hangende paard. Na het vissen worden de garnalen gekookt in zoet water. De garnaalvisserij te paard is een betrouwbare vaardigheid die nauw verbonden is met de natuur: een goede kennis van de zee, de zandstrook en een groot vertrouwen in en respect voor het paard zijn onontbeerlijk. Het is een sprekend voorbeeld van een dynamische en duurzame omgang met natuur en cultuur die wordt overgenomen van generatie op generatie. Families Dertien (en 16 erkende garnaalvissers te paard) in Oostduinkerke zijn actief in de garnaalvisserij. Dit immaterieel erfgoed is echter van belang voor de hele gemeenschap van Oostduinkerke en Koksijde, de garnaalvisserij te paard als belangrijk voor hun identiteit. De Garnaalvisserij te paard in Oostduinkerke werd in 2013 toegevoegd aan de Representatieve Lijst van het Immaterieel Cultureel Erfgoed van de Mensheid van UNESCO. (bron: immaterieelerfgoed.be)

Over Pix4Profs:
Pix4Profs is een bedrijf van eigenaar Jan Stads; een fotodatabase, uitgeverij en online winkel. Het fotopersbureau verzorgt de fotografie voor diverse edities van De Persgroep (DPG Media). In de fotodatabase staat beeldmateriaal van alle opdrachten voor de kranten, externe klanten, alle beelden uit de uitgegeven boeken, beelden uit vrije opdrachten en archiefbeelden van oa de vredesbeweging, de gemeenten Dongen, Loon op Zand, Waalwijk staan ​​​​opgeslagen. Verder de portfolio en workshop-beelden van de clubleden Fotoclub Pix4Profs.
Deze database werkt als archief voor de grote klanten, maar ook als vrije database voor nieuwe klanten en externe geïnteresseerden.
De uitgeverij is vooral gericht op maatschappijgerichte boeken, puzzels en spellen.
In de online winkel winkel.pix4profs.nl vindt u onder andere de foto's uit de database, de boeken, maar ook heel veel kunst, puzzels, gezelschapsspellen en woondecoratie. De winkel wordt steeds aangevuld met nieuwe items, zowel producten van Pix4Profs als van andere creatieve ondernemers.0 van 0 beoordelingen

Geef een beoordeling!

Deel uw ervaringen met het product met andere klanten.