HENK SMULDERS // BLACK OVER RED

€ 1.527,00*

Direct beschikbaar, levertijd 1-2 weeks

Productnummer: HS-R-3
Productinformatie "HENK SMULDERS // BLACK OVER RED"
BLACK OVER RED | HS-R-3 |
AFMETING 150 x 100 CM
VERZENDKOSTEN IN OVERLEG, incl.9% BTW


Henk Smulders, (4 februari 1948) Een passie van Henk is het creëren van schilderijen. Sinds 2005 heeft dit een steeds grotere plaats in zijn leven gekregen. Voor hem betekent het ruimte geven aan dieper liggende emoties en deze intuïtief vertalen in beeld. Zijn stijl laat zich het best beschrijven als een combinatie van free style painting en Color field painting.

LEVENSLOOP
Henk Smulders, geboren op 04-02-1948 richtte in 1972 de Wijkkrant Tilburg Noord op. Doelstelling was dat de inwoners informatie kregen over relevante zaken in de wijk. De krant werd een succes. In 1978 werd daarom besloten de uitgave Stadskrant uit te gaan geven. Deze naam werd een jaar later gewijzigd in Stadsnieuws mid-week. De oplage van ruim 111.000 expl. werd huis-aan-huis verspreid in Tilburg en omgeving. Het bijzondere was toen dat de uitgave in het weekendformaat werd gepubliceerd. Enkele jaren later verschenen naast de midweekeditie ook Stadsnieuws Zondag. Tot 2006 is Henk nog betrokken geweest bij de opmaak van deze kranten.
Al vroeg in zijn leven vond Henk het een uitdaging om met kleuren te werken. Vanaf het moment dat er meer tijd kon worden gemaakt vanaf 2005 nam het maken van schilderijen een grotere plaats in in z'n leven. Voor hem betekent schilderen ruimte geven aan dieper liggende emoties en deze intuïtief vertalen in beeld. Zijn stijl laat zich het beste beschrijven als een combinatie van free style-, action- en colorfield-painting. Hij is vooral geïnspireerd door werken van Mark Rothko, Barnett Newman en Piet Mondriaan.

0 van 0 beoordelingen

Geef een beoordeling!

Deel uw ervaringen met het product met andere klanten.